Foto: PantherMedia/Scanpix

Nedēļas nogalē Valsts policija aizdomās par vismaz divu personu apkrāpšanu aizturējusi kādu vīrieti. Viņš piedāvājis arhitektūras pakalpojumus, saņēmis priekšapmaksu, taču solītos darbus nav veicis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

2016. un 2017. gadā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknis saņēmis informāciju par diviem analoģiskiem krāpšanas gadījumiem. Policijā bija vērsušies divi vecāka gadagājuma cilvēki, kuri ziņojuši, ka kļuvuši par krāpšanas upuriem.

Cietušie bija atsaukušies uz kādu interneta portālā ievietotu sludinājumu, kurā kāds vīrietis piedāvājis arhitektūras pakalpojumus personām, kuras plāno veikt remontu un telpu pārplānošanu.

Cerot saņemt solītos pakalpojumus, upuri tikušies ar sludinājuma ievietotāju, vienojušies par tāmi un veikuši priekšapmaksu. Saņēmis naudu, vīrietis pazudis un vairs nebija sazvanāms. Kopumā abos gadījumos cietušajiem nodarīts zaudējums, kas lēšams aptuveni 2000 eiro apmērā.
Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidrojuši, ka abos gadījumos noziegumu izdarījis viens un tas pats vīrietis, kurš bija norādījis savu īsto vārdu. Aizdomās turētais ilgu laiku slēpies no policijas un viņa atrašanās vieta nebija zināma.

Iegūstot informāciju par vīrieša atrašanās vietu, 4. februārī likumsargi Rīgā, Imantā, vīrieti aizturējuši. Aizturētais ir dzimis 1979. gadā un jau iepriekš sodīts par mantisku noziegumu.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 177. panta 1.daļas – par krāpšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Likumsargiem ir aizdomas, ka aizturētais vīrietis šādā pašā veidā varētu būt apkrāpis arī citus cilvēkus. Tāpēc Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kas varētu būt cietis no šī vīrieša noziedzīgajām darbībām. Informēt policiju iespējams pa tālruņa numuru 110 vai 67070837.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!