Ceturtdien, 18.decembrī, Valsts policija aizdomās par divu padzīvojušu sieviešu, tostarp mūķenes, slepkavību aizturējusi kādu 18 gadus vecu jaunieti.

"Pirms pāris dienām Ķīpsalā, rajonā pie klostera, tika noslepkavota mūķene. Slepkavības turpinās - ceturtdien, 18.decembrī, vakarpusē ir atrasts vēl vienas sievietes līķis, arī klostera rajonā kanāla pusē, drusku tālāk par tiltu," raksta arī kāda portāla "Delfi" lasītāja.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, Valsts policija aizturējusi kādu 18 gadus vecu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par divu padzīvojušu sieviešu slepkavībām. Abas slepkavības pastrādātas Ķīpsalā, un abos gadījumos jaunietis par upuriem izvēlējies kundzes gados.

Ceturtdien policija saņēmusi informāciju, ka bez vēsts pazudusi kāda 1958.gadā dzimusi sieviete. Meklēšanā iesaistījās gan policisti, gan pazudušās sievietes darba kolēģi, ar kuru palīdzību Ķīpsalā, Balasta dambī, netālu no Matrožu ielas tika atrasts sievietes līķis.

Policijai uzreiz bija manāms, ka noticis noziegums – sievietei bija sista brūce galvā, saplēstas drēbes, turklāt varmāka līķi bija mēģinājis noslēpt.

Likumsargi sāka kriminālprocesu par slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos un iespējamā slepkavas meklēšanu. Pēc dažām stundām Valsts policijas Rīgas Kriminālpolicijas darbiniekiem izdevās noskaidrot un atrast iespējamo vainīgo – tika aizturēts 18 gadus vecs jaunietis, kurš agrāk nav nonācis policijas redzeslokā.

Jau pirms aizturēšanas izmeklētājiem radās aizdomas, ka jaunais vīrietis varētu būt saistīts ar vēl vienu slepkavību, kas iepriekš paveikta turpat Ķīpsalā – 1935.gadā dzimušas klostermāsas nonāvēšanu. Aizdomas radušās, jo abu noziegumu rokraksts pilnībā sakrita. Naktī uz piektdienu, 19.decembri, nopratināšanas laikā aizdomām tika gūts apstiprinājums – jaunietis atzinās abās slepkavībās.

Patlaban aizturētais atrodas īslaicīgais aizturēšanas izolatorā un policija drīzumā lūgs tiesu piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu. Izmeklēšana turpinās, un tās ietvaros policija pārbauda, vai jaunietis nav saistīts arī ar citiem noziegumiem.

Šobrīd aizturētais 1996.gadā dzimušais jaunietis policijas darbiniekiem sniedz liecības. Kā žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs, aizturētais sadarbojas ar policiju. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 18 gadus vecais jaunietim "ir saistība ar Ķīpsalu", taču plašāk to nekomentēja.

Plašāku informāciju par nozieguma apstākļiem un motīvu likumsargi izmeklēšanas interesēs neatklāj. Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117.panta 6.daļas, proti, par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Tuvākajā laikā tiesa tiks lūgta aizturētajam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Kā Sozinovs pastāstīja portālam "Delfi", policija ieplānojusi vairākas ekspertīzes, tostarp par iespējamu apreibinošo vielu lietošanu un psihiatrisko ekspertīzi.

Savukārt "Delfi" lasītāja norāda, ka uz Ķīpsalu pārvākusies nesen, taču pēc šiem notikumiem viņai ir bail arī ar suni iet ārā. "Vieta tiešam ir neapgaismota – rajonā ap Ģipša 6 K-1 un K-2 un pie tilta, kas iet pāri kanālam," stāsta sieviete, kas dzīvo netālu no notikumu vietas.

"Kā arī vieta, kur tika atrasta sieviete - tur ir tā "zaļā vieta" - klusums, neapgaismota vieta, krūmi, garā zāle. Man ir liels suns, bet arī tas man nedod garantiju, ka kāds slims cilvēks nesagribēs kādu adrenalīna devu kārtējo reizi," norāda portāla lasītāja, piebilstot, ka abi sieviešu līķi atrasti 200 metru attālumā viens no otra.

Jau ziņots, ka netālu no vietas, kur ceturtdien atrada līķi, svētdien, 14. decembrī, atrada mūķenes mirstīgās atliekas, kura nedēļu bija pazudusi.

Tās atradās netālu no sievietes dzīvesvietas – klostera Ķīpsalā. Sievietes mirstīgās atliekas paslēptas zem sazāģētu koku un zaru kaudzes. Sirmgalves nāves cēloni vēl skaidros ekspertīzē, tomēr ārēji ir konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes – sista brūce galvā, norādīja policija.

1935.gadā dzimusī mūķene pazuda bez vēsts 6.decembrī. Sieviete bija devusies uz kādas baznīcas dievkalpojumu. Tomēr pēc dievkalpojuma neatgriezās klosterī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!