Foto: DELFI

Valsts policija aizturējusi kādu tūristu, kurš ielauzies veikalā un centies nozagt 22 alkohola pudeles, informēja policijā.

Pagājušā naktī kādā veikalā Salaspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā notika ielaušanās. Kāds vīrietis izsitis veikala logu un licis somā alkohola pudeles līdz nostrādājusi signalizācija.

Kad notikuma vietā ieradās Stopiņu novada pašvaldības policisti un apsargi, vīrietis savā somā bija salicis jau 21 alkohola pudeli un vēl vienu pudeli iebāzis kabatā.

Pašvaldības policisti vīrieti nogādāja iecirknī. Izrādījās, ka vīrietis ir ārvalstnieks un neprata sazināties latviešu, angļu un krievu valodā, kā arī viņam nebija personu apliecinošu dokumentu.

Sadarbībā ar Starptautisko sadarbības biroju tika noskaidrota vīrieša identitāte. Tāpat policisti pieaicināja tulku, noskaidrojot, ka vīrietis ir dzimis 1989. gadā un ir kādas Dienvideiropas valsts iedzīvotājs.

Viņš pastāstīja, ka no savas dzimtenes cauri daudzām valstīm ir atbraucis ar velosipēdu un Polijā viņam nozagta pase. Arī bez pases viņš turpinājis savu atpūtas braucienu, jo esot gribējis paskatīties, kā dzīvo latvieši.

Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar prokuratūru policija neatliekamības kārtībā jau ir pabeigusi izmeklēšanu un lietu nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!