Foto: Pixabay

Oktobrī aizdomās par vismaz 6550 eiro izkrāpšanu aizturēti kāda Rīgā bāzēta tekstilizstrādājumu ražošanas uzņēmuma īpašnieki, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie gandrīz gada garumā pieņēmuši klientu pasūtījumus un saņēmuši samaksu par pakalpojumiem, taču ļaunprātīgi nav piegādājuši preces un neatdeva klientiem naudu.

Laika posmā no 2016. gada nogales līdz 2017. gada septembrim VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī saņemti deviņi iesniegumi par krāpšanu internetā. Iedzīvotāji kāda uzņēmuma interneta mājaslapā pasūtīja tekstila izstrādājumus – dvieļus, galdautus un citas preces un samaksājuši par tām. Taču prece pircējiemm neesot piegādāta. Cenšoties sazināties ar uzņēmumu, telefona zvani un e-pasti tika ignorēti, tāpēc iedzīvotājiem nav bijusi iespēja atgūt samaksāto naudu.

Policijā vērsušās gan fizikas, gan juridiskas personas, kuras cietušas no konkrētā uzņēmuma. Starp cietušajiem ir arī viena no valsts slimnīcām. Kopējais nodarītais kaitējums tiek lēsts ap 6550 eiro.

Veicot izmeklēšanu, VP noskaidroja, ka ar krāpšanu saistīti uzņēmuma īpašnieki, kuri iepriekš nav sodīti – 1992. gadā dzimis vīrietis un 1990. gadā dzimusi sieviete. Ar klientiem abi sazinājušies, izmantojot citu personu vārdus. Krāpnieku pāri policisti aizturēja Aizkraukles novadā un veica vairākas kratīšanas viņu dzīvesvietās un uzņēmuma telpās. VP atsavināja datu nesējus, mobilos tālruņus un citus priekšmetus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas – par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1992. gadā dzimušajam vīrietim tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt 1990. gadā dzimušajai sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija aicina atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri cietuši no līdzīgām noziedzīga nodarījuma pazīmēm. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67070800, 110 vai vēršoties Rīgas Kurzemes policijas iecirknī Daugavgrīvas ielā 32.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!