Foto: stock.xchng

Likumsargi Rīgā par īpaši cietsirdīgu slepkavību aizturējuši trīs vīriešus un vienu sievieti, kas bijusi nozieguma organizatore, informē Valsts policija (VP).

Aizdomās turētos sestdien, 2. jūlijā, aizturējuši VP Rīgas reģiona kriminālpolicisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa darbiniekiem. Uzsākts kriminālprocess par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību un ja to izdarījusi personu grupa. Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Sestdienas rītā VP Rīgas reģiona pārvalde saņēmusi informāciju, ka Bolderājā, Daugavgrīvas ielā, atrodas vīrieša līķis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem. Policisti norādītajā vietā atraduši mirušu 40 gadus vecu vīrieti ar sagrieztu kaklu.

Tajā pašā dienā likumsargi aizdomās par slepkavību aizturēja četras personas – 1968. gadā dzimušu sievieti un 1969., 1977. un 1992. gadā dzimušus vīriešus. Divas no aizturētajām personām jau iepriekš sodītas par dažādiem noziegumiem.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka slepkavība izdarīta naktī no 1. uz 2. jūliju. Slepkavības iespējamā organizatore bijusi sieviete, kura upuri pazinusi.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete slepkavību izplānojusi, jo vīrietis kādreiz esot viņu apvainojis. Precīzāki notikušā apstākļi un nozieguma motīvi tiek skaidroti izmeklēšanā.

Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!