Foto: Valsts policija
Krimināllietā par kontrabandas cigarešu ievešanu lielā apmērā Latvijas teritorijā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem sodījusi Krievijas Federācijas pilsoni, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Tiesa apsūdzēto personu atzina par vainīgu un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot uz diviem gadiem tiesības nodarboties ar komercdarbību preču starptautisko pārvadājumu nozarē.

Tāpat tiesa nosprieda piedzīt no apsūdzētās personas par labu Latvijas valstij, kuru pārstāv Valsts ieņēmumu dienests, kaitējuma kompensāciju 1 410 484,43 eiro, kā arī procesuālos izdevumus 11 687, 31 eiro apmērā.

Krimināllieta tiesai tika nodota 2015. gada 30. oktobrī. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais pērnā gada augusta beigās, apejot muitas kontroli, nelikumīgi ieveda Latvijas teritorijā muitošanai pakļautās preces - 11 588 400 cigaretes, muitas dienestiem iesniegtajos dokumentos norādot, ka konteinerā atrodas 1159 iepakojumi ar koksnes briketēm.

Muitas pārvaldes darbinieki konteineru ar tajā esošajām 11 588 400 cigaretēm izņēma.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības tika saukts pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!