Foto: LETA
Rīgas reģionā šogad aizturēti trīsdesmit divi autovadītāji-kukuļdevēji, informēja Valsts policijā.

Pagājušajā piektdienā, 24. jūlijā ap plkst. 13.50 Rīgā, Jūrmalas gatvē Ceļu policijas darbinieki par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja automašīnu "Audi A6". Lai izvairītos no administratīvā soda, 1976. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 25 eiro lielu kukuli.

Savukārt 21. jūlijā ap plkst. 8.55 Rīgā, Lugažu ielā Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu "Ford", kuras vadītājs nebija piesprādzējies. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1966. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 10 eiro kukuli.

Taču, 16. jūlija naktī Rīgā, Jaunciema gatvē Ceļu policijas darbinieki par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja automašīnu "Škoda Octavia". Lai izvairītos no administratīvā soda, 1971. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 10 eiro kukuli.

Visos trīs gadījumos policijā sākti kriminālprocesi.

Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau trīsdesmit divi autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu.

Policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!