Foto: DELFI

Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs (IDB) kriminālvajāšanas sākšanai nodevis kriminālprocesu pret divām Valsts policijas (VP) amatpersonām un vienu civilpersonu par iespējamu kukuļošanu, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Pagājušā gada oktobrī persona, braucot ar automašīnu apdzīvotā vietā, pārsniegusi atļauto braukšanas ātrumu. Lai konsultētos par iespējām izvairīties no likumā paredzētā naudassoda, autovadītājs pa tālruni sazinājās ar paziņu Valsts policijā.

Sekojot paziņas ieteikumam, automašīnas vadītājs ceļu policistam iedevis kukuli. Tādējādi administratīvā pārkāpuma protokolā ierakstīta faktiskajiem apstākļiem neatbilstoša informācija un naudassoda vietā autovadītājam izteikts brīdinājums.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļdošanu un Krimināllikuma 20. panta 4. daļas – par kukuļdošanas atbalstīšanu, kā arī pēc Krimināllikuma 320. panta 1. daļas – par kukuļņemšanu.

Par kukuļdošanu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Savukārt par kukuļņemšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!