Foto: Ieva Benefelde

Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa policisti pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par Kuldīgas Ziemassvētku eglītes aizdedzināšanu gada sākumā. Policija lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret 1988. gadā dzimušu vīrieti, kurš ar savām darbībām pašvaldībai nodarījis 3200 eiro zaudējumus, portālu "Delfi" informēja policijā.

Jau vēstīts, ka likumsargi informāciju par notikumu saņēma 1. janvārī ap pulksten 19.20 no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka iespējamā vainīgā persona ir kāds 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš arī aizturēts. Kuldīgas iecirknis izmeklēšanā noskaidrojis, ka aizdomās turētais vīrietis ir Kuldīgas iedzīvotājs. Viņš Kuldīgas Pilsētas laukumā ar degvielu aplējis izrotāto Ziemassvētku egli un aizdedzinājis, nodarot pašvaldībai materiālo kaitējumu 3200 eiro.

Persona savu vainu noziedzīgā nodarījumā atzinusi un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, kā arī ir ticis sodīts.

Krimināllikuma 185. panta 2. daļa par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocess kriminālvajāšanas sākšanai nodots Kuldīgas rajona prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!