Foto: LETA

Valsts policija (VP) ir sākusi divus kriminālprocesus saistībā ar nodarījumiem, kas vērsti pret Ukrainas bēgļiem – par automašīnas bojāšanu Ziepniekkalnā, kā arī Ukrainas automašīnas numurzīmju nozagšanu Āgenskalnā, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Vēl vienā gadījumā saistībā ar uzbrukumu kādai personai, kurai norauts Ukrainas karogs, šobrīd sākts administratīvais process, vēstīts VP sociālā medija "Twitter" ierakstā.

Tāpat policija aicina Latvijas iedzīvotājus saglabāt mieru, kā arī neiesaistīties provokācijās vai huligāniska rakstura darbībās, un gadījumos, ja ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem un sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, uzreiz zvanīt policijai.

Savukārt iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) paudusi atbalstu priekšlikumiem par kara propagandas simbolu aizliegumu publiskajā telpā.


Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka saistībā ar šī gada 14. martā notikušo nesankcionēto sapulci Daugavpilī, kura mērķis bija noņemt pie pilsētas skolas izkārto Ukrainas karogu, sākusi vairākus administratīvos procesus. No tiem 14 procesi sākti par sīko huligānismu, pārkāpjot vispārpieņemtās sabiedrības normas un, īstenojot Ukrainas atbalsta nopēlumu. Astoņi procesi sākti par policistu likumīgo prasību nepildīšanu, bet viens par sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Viena persona sapulces laikā tika arī aizturēta. Tāpat par neslavas celšanu sākts viens kriminālprocess.

Tāpat jau ziņots, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainā gājuši bojā vairāk nekā 900 civiliedzīvotāju, bet aptuveni 1500 guvuši ievainojumus, liecina oficiālie ANO dati līdz 20. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!