Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī tika saņemta informācija par personu, kura, iespējams, realizē narkotiskās vai psihotropās vielas. Lai pārliecinātos par tās patiesumu, likumsargi nolēma pārbaudīt saņemto informāciju.

Otrdien, 21. augustā, Rīgas Centra iecirkņa darbinieki Vidzemes priekšpilsētā uz ielas aizturēja aprakstam līdzīgu vīrieti.

Viņu pārbaudot, likumsargi atrada un atsavināja 2,5 gramus metamfetamīna. Tāpat policisti neatliekamības kārtībā vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu, kur atrada un izņēma vēl 51,3 gramus metamfetamīna un amfetamīna, kā arī aptuveni 30 gramu nezināmas izcelsmes pulverveida vielas un sešas nezināmas izcelsmes tabletes. Lai noskaidrotu atsavināto vielu sastāvu un svaru, tika nozīmēta ekspertīze.

Aizturētais vīrietis dzimis 1986. gadā un iepriekš ir tiesāts par laupīšanām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un realizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Ceturtdien, 23. augustā, tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!