Foto: F64
Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess saistībā ar Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieces Elīnas Egles privāto fotogrāfiju izplatīšanu interneta vidē.

VP preses pārstāve Sintija Virse sacīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 144.panta 1.daļas - par personas korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas noslēpuma tīšu pārkāpšanu, kā arī par tādas informācijas un programmu noslēpuma tīšu pārkāpšanu, kas paredzētas lietošanai saistībā ar datu elektronisko apstrādi.

Par minēto likumpārkāpumu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz zināmu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Policijā ar iesniegumu Egle vērsās otrdien, un arī otrdien pēcpusdienā policijā nolemts sākt kriminālprocesu.

Egle atzīmē, ka internetā publiski izplatītas viņas fotogrāfijas, kuras iegūtas, nelegāli uzlaužot viņas personīgo datoru vai privāto e-pastu. Egle uzskata, ka viņas fotogrāfijas, kurās prezidenta padomniece redzama atkailināta, kāds nozadzis un izplatījis, lai sabojātu viņas reputāciju, strādājot atbildīgajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!