Foto: LETA

Svētdien, 14. oktobrī, par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 12 Vjetnamas un divi Krievijas pilsoņi, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē (VR).

Svētdien, veicot informācijas pārbaudi par iespējamu personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām uz ceļa Viļaka – Žīguri – Liepna, tika aizturēti trīs Vjetnamas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis – personu pārvietotājs. Savukārt otru personu grupu, deviņus Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni, robežsargi aizturēja Briģu pagastā, Konogoļci ciema apkaimē.

Ir uzsākts kriminālprocess pret vienu Krievijas pilsoni par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī pret pārējiem robežpārkāpējiem par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu.

Viens nepilngadīgais Vjetnamas pilsonis nodots Viļakas novada bāriņtiesai, divi Vjetnamas un viens Krievijas pilsonis izmitināti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils", savukārt pārējie likumpārkāpēji atrodas Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!