Foto: LETA

Kinoteātrī "Citadele" notikušajā slepkavībā apsūdzētais jurists Nikolajs Zikovs pirmdien vēl nesāka liecināt, lūdzot tiesu vispirms uzklausīt vairākus aizstāvības lieciniekus, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas apgabaltiesā.

Tiesa, kura pirmdien pabeidza pārbaudīt kriminālprocesā esošos rakstveida pierādījumus, apmierināja Zikova lūgumu, nolemjot uz tiesu uzaicināt jaunus lieciniekus. Šādu lūgumu Zikovs izteica pēc tam, kad tiesa viņam bija jautājusi, vai apsūdzētais ir gatavs sākt sniegt liecības.

Aizstāvības liecinieku iztaujāšanu tiesa plāno sākt 27.martā.

Jau vēstīts, ka novembra vidū tiesa sāka skatīt krimināllietu, kurā par pērn februārī izdarīto slepkavību kinoteātrī "Citadele" apsūdzēts Zikovs. Viņš savu vainu prokuratūras celtajā apsūdzībā noliedza.

19.februārī Rīgā, "Forum Cinemas" kinoteātrī "Citadele", filmas "Melnais gulbis" seansa beigās kinozālē tika nošauts 1968.gadā dzimušais bankas "Citadele" augsta līmeņa darbinieks, četru bērnu tēvs Egle. Tūliņ pēc notikušā aizdomās par šo slepkavību policija aizturēja 1983.gadā dzimušo juristu Zikovu, kuram vēlāk tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Egle tika nošauts nepilngadīgās meitas acu priekšā pēc tam, kad netālu sēdošajam Zikovam aizrādīja par nepiedienīgi skaļu uzvešanos filmas laikā.

Policija sāka kriminālprocesu par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Slepkavība izdarīta mērķtiecīgi - upura virzienā raidīti četri šāvieni, uzskatīja izmeklētāji.

Pēc aculiecinieku stāstītā, Zikovs filmas "Melnais gulbis" seansa laikā uzvedies nepieklājīgi - izteicis skaļus komentārus, čabinājis uzkodu turzu un nekādi nav reaģējis uz pārējo skatītāju aizrādījumiem. Seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri un skatītāji devušies prom, starp 1968.gadā dzimušo Egli un rindu augstāk sēdošo Zikovu notikusi vārdu apmaiņa. Tad Zikovs izvilcis ieroci un vairākas reizes izšāvis Egles virzienā, viņu nogalinot. Iespējamo slepkavu aizturējuši citi kino apmeklētāji, kad viņš mēģinājis pamest zāli. Vēlāk viņš nodots policijai.

Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim esot atļaujas vēl diviem ieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!