Foto: Shutterstock

Par vīrieša noslepkavošanu un viņa līķa sadalīšanu, kā arī par vēl vairākiem noziedzīgiem nodarījumiem, kopumā astoņām epizodēm, Jēkabpils rajona tiesa piespriedusi 1985.gadā dzimušajam iepriekš septiņas reizes tiesātajam recidīvistam Andrejam Golubevam 22 gadu cietumsodu.

Vēl viens gads aiz restēm viņam būs jāpavada par iepriekš veiktajiem noziegumiem, par kuriem sodu viņš nebija izcietis līdz galam, informēja tiesā.

Tāpat apsūdzētajam būs jāsamaksā nogalinātā vīrieša piederīgajiem 20 000 eiro morālā kompensācija.

Pilns spriedums minētajā lietā tiks pasludināts 2.septembrī.

Aizdomās par slepkavību turamo personu Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem, piesaistot kinologus, aizturēja pērn 10.septembrī.

Kā iepriekš pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, noslepkavotā vīrieša līķi apsūdzētais sadalījis un izmetis ķermeņa daļas kanalizācijas akā ar mērķi slēpt nozieguma pēdas.

Aizturētais ir Jēkabpils iedzīvotājs, kurš iepriekš ir septiņas reizes tiesāts gan par zādzību, gan laupīšanu izdarīšanu un tikai pagājušā gada 11.jūlijā atbrīvojies no ieslodzījuma vietas.

Noslepkavotā vīrieša ķermeņa daļas tika atrastas 10.septembrī kādā daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī Slimnīcas ielā.

Aizturētais atzinies slepkavības izdarīšanā un līķa sadalīšanā vairākās daļās.

No aizturētā liecībām izriet, ka viņam ar bojāgājušo izveidojies sadzīviska rakstura strīds, kura laikā viņš izdarījis slepkavību. Ar nolūku slēpt nozieguma pēdas viņš sadalījis līķi vairākās daļās un iznesis to no dzīvokļa, kurā pats dzīvojis.

Līķa daļas varmāka iesviedis neapsaimniekotas teritorijas kanalizācijas akā netālu no savas dzīvesvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!