Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāda sievietei par nelikumīgu alkohola izgatavošanu un glabāšanu tiks sodīta ar 60 stundām piespiedu darba, paredz Preiļu rajona prokuratūras prokurores lēmums.

Kratīšanā apsūdzētās sievietes dzīvesvietā policisti atraduši un izņēmuši gandrīz 92 litrus nelegāli izgatavotos un glabātos alkoholiskos dzērienus. Izņemtais alkohols kopumā satur aptuveni 14 litrus absolūtā spirta, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe..

Izgatavojot un glabājot nelikumīgus alkoholiskos dzērienus, apsūdzētā sieviete pārkāpusi Alkoholisko dzērienu aprites likumu, kā arī izdarījusi noziegumu pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļas.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Prokuratūra norāda, ka personai par kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu prokurors, noformējot priekšrakstu par sodu, var noteikt naudas sodu vai piespiedu darbu. Tāpat prokurors ir tiesīgs kā papildsodu noteikt tiesību ierobežošanu vai probācijas uzraudzību.

Šajā gadījumā prokurors lēmis apsūdzēto sievieti sodīt ar 60 stundām piespiedu darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!