Foto: Itar-Tass/Scanpix

Policija aizturējusi kādu vīrieti, kuru tur aizdomās par sprādzienbīstamu priekšmetu vākšanu un glabāšanu Rīgā, garāžu kooperatīvā Firsa Sadovņikova ielā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Policisti 21. jūlijā saņēma informāciju par iespējamu ieroču nelikumīgu glabāšanu Rīgā, Firsa Sadovņikova ielā. Pārbaudot notikuma vietu, 24. jūlijā policisti papildus ieročiem uzgāja kopumā ap 100 dažādu sprādzienbīstamu priekšmetu – dažādus lādiņus un munīciju. Nekavējoties tika veikta tuvējās ēkās esošo cilvēku evakuācija, kā arī izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kuri vairākas stundas pārbaudīja garāžu teritoriju un nodrošināja sprādzienbīstamo priekšmetu drošu izvešanu un neitralizēšanu.

Lai atrastu un aizturētu personu, kura tika turēta aizdomās par minēto priekšmetu vākšanu un glabāšanu, policija uzsāka operatīvās meklēšanas pasākumus, sadarbojoties ar citiem Rīgas iecirkņiem un policijas reģionālajām pārvaldēm.

Šobrīd zināms, ka minētā persona – 1988. gadā dzimis vīrietis – līdz pat aizturēšanas brīdim aktīvi pārvietojies pa visu Latvijas teritoriju, tādējādi cenšoties izvairīties no atbildības, informē policijā.

14. septembrī Kurzemes reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu rotas patruļa, saņemot informāciju par personas iespējamo atrašanās vietu, Liepājā uz ielas aizturēja 1988. gadā dzimušo vīrieti.
Vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Policijai zināms, ka aizturētais vīrietis apzināti vācis lādiņus un glabājis tos īrētā garāžā Firsa Sadovņikova ielā.

Pašlaik turpinās darbs, lai noskaidrotu citas izmeklēšanai nepieciešamās detaļas un lietu varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Par šo noziegumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!