Par vairāk nekā divsimt tūkstošu dolāru izkrāpšanu no Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās baznīcas policija uzsākusi zvērināta advokāta Ulda Nagobada meklēšanu.
To uzzināja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā.

Krāpšanu advokāts veicis laikā no pagājušā gada septembra līdz šā gada jūnijam, izmantojot baznīcas priekšnieka uzticēšanos. Nagobadu meklē ekonomikas policija, kas konstatējusi, ka kopumā advokāts izkrāpis 219 038 ASV dolārus.

Uldis Nagobads dzimis 1969. gadā, viņš iekļauts Zvērinātu advokātu sarakstā.

"Vakara Avīze Vakara Ziņas" iepriekš informēja, ka pagājušā gada 30. augustā Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskā draudze noslēdza līgumu ar zvērinātu advokātu - 1969. gadā dzimušo Uldi Nagobadu - par draudzes īpašuma Rīgā, Brīvības ielā 62, pārvaldīšanu un apsaimniekošanu.

Draudzes priekšnieks Ģirts Skrabāns stāstījis, ka pēc pilnvaras saņemšanas Uldis Nagobads sācis ļaunprātīgi izmantot draudzes uzticību. Advokāts patvaļīgi noslēdzis līgumus ar vairākām firmām par telpu nomu Rīgā, Brīvības ielā 62. Krāpnieks, norādot Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās draudzes adresi, atvēris "Hansabankā" kontu, uz kuru bez draudzes ziņas pārskaitījis lielas naudas summas par noslēgtajiem līgumiem, bet vēlāk visus šos līdzekļus izņēmis skaidrā naudā.

Vēlāk Nagobads pazudis un par viņu atrašanās vietu nav informēts arī viņa tēvs - Labklājības departamenta direktors Valdis Nagobads.

Neoficiāla informācija liecina, ka Uldis Nagobads bijis liels azartspēļu cienītājs un šā "vaļasprieka" dēļ iekļuvis parādos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!