Par vairāku vienaudžu savainošanu ar nazi Ventspils 1.ģimnāzijā pagājušā gada oktobrī Ventspils tiesa apsūdzētajam jaunietim piemēroja trīs gadu sodu nosacīti ar viena gada pārbaudes laiku, informē Ventspils tiesas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.
Tiesā apsūdzētais savu vainu pilnībā atzina un nožēloja izdarīto.

Krimināllietu par vairāku vienaudžu savainošanu ar nazi Ventspils 1.ģimnāzijā pagājušā gada oktobrī Ventspils tiesa skatīja slēgtās sēdē.

Jaunietim prokuratūra izvirzījusi apsūdzību par ļaunprātīgu huligānismu, iepriekš informēja Ventspils pilsētas prokuratūras prokurore Solvita Pētersone.

Apsūdzētajam izvirzīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas par ļaunprātīgu huligānismu vainu pastiprinošos apstākļos. Par to paredzētais sods ir ieslodzījums līdz septiņiem gadiem un policijas uzraudzība.

Ventspils policija pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu lietā par vairāku vienaudžu savainošanu ar nazi Ventspils 1.ģimnāzijā pagājušā gada oktobrī. 5.februārī lieta nodota Ventspils pilsētas prokuratūrai.

Ventspils 1.ģimnāzijas skolniekam, kurš pagājušā gada oktobrī stundu laikā ar nazi savainojis savus skolasbiedrus, veikta kompleksā tiesu psihiatriskā un psiholoģiskā ekspertīze.

Jau ziņots, ka 2006.gada 3.oktobrī Ventspils 1.ģimnāzijas vidusskolnieks, iespējams, datorspēļu vai filmu iespaidā stundu laikā ar nazi savainojis četrus savus skolasbiedrus: divus savas klases zēnus un vienu meiteni, bet, skrienot ārā no klases telpas, gaitenī ievainojis vēl kādu citas klases skolnieku.

Jaunietis pēc aizturēšanas policijā skaidrojis, ka "saskatījies filmas", kuru iespaidā nolēmis "atriebties, bet pēc tam izdarīt pašnāvību", iepriekš informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Jaunieša klasesbiedri savukārt pastāstīja, ka pēdējā gada laikā bija krasi pasliktinājušās viņa sekmes un mazinājusies interese par mācībām. Līdz tam viņš mācījies diezgan labi. Jaunietis sarunās ar vienaudžiem bieži izteicies, ka "dators viņam ir viss".

Pēc aizturēšanas uz jaunieša ķermeņa konstatēti ar sarkanu krāsu zīmēti simboli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!