Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien par 7740 eiro nozagšanu no veikala "Maxima", trīs apsūdzētos sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, ceturtdien pastāstīja apsūdzētā Konstantīna Dmitrijeva aizstāvis Vilhelms Kozlovskis.

Tiesa ceturtdien pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru trīs apsūdzētos - Dmitrijevu, Dmitriju Parhomecu un Marinu Šiško sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem. Savukārt apsūdzētajam- Kristapam Cugeram, kurš jau agrāk bijis sodīts, tiesa piemēroja reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Visi apsūdzētie savu vainu atzina, ceturtdien pastāstīja tiesas pārstāve Oksana Hvostova. Pilns tiesas spriedums šajā lietā būs pieejams 10.jūlijā.

Jau ziņots, ka tiesa lietu 1. jūlijā sāka skatīt pēc būtības.

Iepriekš Hvostova atzīmēja, ka šī naudas summa tika nolaupīta no "Maxima" veikala, kas atrodas Brīvības ielā 78, Rīgā.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, divas no apsūdzētajām personām bija konkrētā veikala "Maxima" kasieri, kas bija informēti, kurās dienās nenotiek veikala inkasācija un visi naudas ieņēmumu paliek veikala seifā.

Realizējot organizētās grupas kopīgo noziedzīgo nodomu, viena no apsūdzētajām personām, kurai bija brīva piekļuve iekasēto naudas līdzekļu seifam, nolaupīja naudu un iepakoja to tukšās kartona kastēs, kuras pēc tam iznesa no veikala telpām un novietoja aiz konteinera. Tikmēr pārējie apsūdzētie, vērojot apkārti, lai netiek pamanīti, piegāja pie konteinera un naudu salika somā. Tādā veidā apsūdzētie nolaupīja 7740 eiro.

Noziedzīgais nodarījums noticis šā gada aprīļa mēnesī.

Visi apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas. Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!