Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policisti 50 kontrolbraucienos ar dažādu pārvadātāju taksometriem konstatējuši 51 pārkāpumu, portālu "Delfi" informēja likumsargi.

Pēdējā mēneša laikā kontrolbraucieni notikuši, policistiem taksometrus nolīgstot stāvvietās, ārpus stāvvietām un izmantojot sakaru līdzekļus, tai skaitā arī mobilo aplikāciju.

Tikai deviņos no 50 braucieniem pārkāpumi netika konstatēti. Par visbiežāko pārkāpumu konstatēta darījuma apliecinoša dokumenta neizsniegšana, proti, 35 gadījumos vadītājs pēc brauciena neizsniedza čeku.

Četros braucienos konstatēta taksometros nepieciešamo aprīkojumu nenodrošināšana. Trijos gadījumos nebija nodrošināta iespēja taksometrā veikt bezskaidras naudas norēķinus ar bankas maksājumu kartēm. Savukārt divos policistu braucienos tika noteikta nepareiza pārvadājuma samaksa, kā arī konstatēti vēl citi pārkāpumi.

Kopā 41 taksists šajā pārbaudē pastrādājis 51 pārkāpumu.

Izsaucot taksometru caur mobilo aplikāciju, policija pieķērusi arī vienu pārvadātāju, kurš darbojies bez Rīgas domes izsniegtas licences ar transportlīdzekli, kurš nav reģistrēts kā taksometrs. Par šādu pārkāpumu piemērojama transportlīdzekļa konfiskācija.

Rīgas pašvaldības policija daļā no konstatētajiem pārkāpumiem sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedības, savukārt par citiem pārkāpumiem lietas materiāli tiks nosūtīti pēc piekritības gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan citām tiesībsargājošajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!