Foto: F64

Pirmdien, 9. janvārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki apturējuši kādu automašīnu, lai pārliecinātos, vai automašīnas vadītājam ir visi nepieciešamie dokumenti, bet izrādījies, ka automašīna ir zagta, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pie auto stūres atradies jaunietis, kura vadīšanas stils policistiem radījis aizdomas. Kad likumsargi automašīnas vadītājam prasījuši transportlīdzekļa vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, autovadītājs nav varējis dokumentus uzrādīt. Likumsargiem radušās aizdomas, ka transportlīdzeklis ir zagts.

Aplūkojot automašīnu, likumsargi pamanījuši bojātu aizdedzi. Policisti lēmuši pārbaudīt, vai nav saņemts iesniegums par šādas automašīnas zādzību, un konstatējuši, ka ir saņemti divi iesniegumi par to, ka Grīziņkalnā ir notikuši divu automašīnu zādzības mēģinājumi. Pēc brīža likumsargi saņēmuši informāciju, ka Grīziņkalnā nozagta tieši šāda automašīna "Volkswagen Polo".

1998. gadā dzimušais automašīnas vadītājs aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Jaunietis savu vainu atzinis gan saistībā ar divu automašīnu zādzības mēģinājumiem Grīziņkalnā, gan saistībā ar nozagto transportlīdzekli. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par automašīnu bojāšanu un par zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas zādzību, kā arī par zādzības mēģinājumu. Par šādu noziegumu izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jaunietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!