Foto: Valsts policija
Otrdien, 9. maijā, Rīgā likumsargi uz karstām pēdām aizturējuši vīrieti, kurš izsita loga stiklu sabiedriskajam transportam, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Mūkusalas ielā ap pusnakti kāds agresīvs vīrietis, ejot garām sabiedriskajam autobusam, no ārpuses izsitis sāna loga stiklu. Pēc nozieguma izdarīšanas stipri piedzēries vīrietis devies prom.

Sabiedriskā transporta šoferis vērsies pie netālu esošajiem patruļpolicistiem un aprakstījis konkrētā ļaundara izskatu. Pēc saņemtās informācijas Rīgas Zemgales iecirkņa policistiem ātri vien izdevies ļaundari turpat netālu pamanīt un aizturēt. Pārbaudot alkohola koncentrāciju aizdomās turētā asinīs, atklājies, ka viņš ir 2,05 promiļu stiprā reibumā.

Policijas informācija liecina, ka 1980. gadā dzimušais vīrietis jau vairākas reizes sodīts par zādzībām un vienu reizi par laupīšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta – par mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Pašlaik vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!