Foto: stock.xchng

Novembra sākumā kāds vīrietis mācību centrā Pārdaugavā no ģērbtuves skapīša nozadzis savu mācību biedru privātās mantas – virsjaku, cepuri, elektronisko cigareti un sporta apavus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāvji.

Novembra sākumā VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemta informācija par zādzību no ģērbtuves skapīša kādā mācību centrā. Par šo notikumu kārtības sargiem ziņoja cietušie.

Apzagtie vīrieši likumsargiem izstāstīja, ka viņi kopā ar vēl vienu paziņu todien bija norunājuši doties uz mācību centru, taču trešais vīrietis neesot ieradies. Ieguvuši jaunas zināšanas, vīrieši devās uz ģērbtuvēm, kur konstatēja, ka viens no skapīšiem ir uzlauzts un no tā nozagtas privātās mantas.

8. novembrī Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja 1978. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā. Iespējamais vainīgais ir cietušo personu paziņa, ar kuru zādzības dienā kopīgi vajadzēja doties uz mācībām, atzīmē VP.

Vīrietis atzina, ka no skapīša nozagtās mantas izmetis uz ielas, taču savas rīcības iemeslus paskaidrot nevarēja, jo todien atradās stiprā alkohola reibumā.

Diemžēl nozagtās mantas policistiem neizdevās atgūt, norāda VP.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, kas izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

VP informē, ka aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!