Pasaules hokeja čempionāta laikā Maskavā pie VTB ledus pils un oficiālajā fanu zonā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki, kuru vidū ir arī viens Latvijas pilsonis.

"Kopā čempionāta norises laikā no 6. līdz 22.maijam aizturēti 104 cilvēki, kuri pārkāpuši kārtības noteikumus," informējusi Maskavas policija, stāstot, ka nopietnākus noziegumus pastrādājuši divi cilvēki. Viens no viņiem aizturēts par hokeja ekipējuma zādzību no čempionāta sponsoriem, bet otrs - par arēnas apmeklētājas somiņas zādzību.

Tikmēr pret Latvijas pilsoni sākta administratīvā lietvedība par atrašanos sporta objektā alkohola reibumā. Par tādu pat iemeslu aizturēti arī divi baltkrievi, tikmēr trīs ukraiņi centušies iekļūt teritorijā ar viltotām akreditācijām, bet viens šveicietis aizturēts par biļešu pārdošanu "no rokas".

Kā zināms, pirms nedēļas Latvijas vēstniecībā Krievijā norādīja, ka Latvijas hokeja līdzjutēji pasaules čempionātā Maskavā uzvedušies ļoti prātīgi un nekādās nepatikšanās ar vietējiem kārtības sargiem nav iekūlušies. Tobrīd konsulārajā daļā bija griezies tikai viens pasaules čempionāta apmeklētājs, kurš Maskavas galvaspilsētā bija ieradies ar savu motociklu, taču ļaundari viņa braucamajam nozaga numurzīmes.

Lielākais Latvijas izlases atbalstītāju skaits bija ieradies uz spēlēm pret Šveici, Dāniju un Kazahstānu, kad Leonīda Beresņeva trenēto komandu vidēji atbalstīja aptuveni 2000 Latvijas izlases fanu. Uz pirmajām trim spēlēm Latvijas līdzjutēju skaits bija krietni mazāks - aptuveni 500 fanu katrā spēlē. Tāpat mazāks līdzjutēju skaits bija arī pēdējā spēlē pret Norvēģiju, kas risinājās pēc divām brīvdienām.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza ar ieņemtu 13.vietu, šajā pozīcijā ierindojoties jau otro turnīru pēc kārtas. Septiņās spēlēs komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!