Foto: LETA

Trešdien, 19. aprīlī, pastiprināti kontrolējot braukšanas ātrumu uz autoceļiem, Valsts policija kopumā par ātruma parsniegšanu noformējusi 430 administratīvā pārkāpuma protokolus, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijā.

Pērn šajā reidā policija par ātruma pārsniegšanu noformēja 709 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" Valsts policijas Kārtības policijas priekšnieks Normunds Krpasis atzina, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ātrumpārkāpēju skaits "ātruma kontroles maratonā" ir krietni mazāks, norādot, ka autovadītāji ir ieklausījušies brīdinājumos par pastiprinātu braukšanas ātruma uzraudīšanu.

Vienlaikus Krapsis arī izteicās, ka, visticamāk, tā ir reida ietekme un palielināta policistu klātbūtne uz ielām. Policisti novērojuši, ka ātruma maratona laikā transportlīdzekļu vadītāji pārsvarā braukuši prātīgi, līdz ar to arī satiksme bijusi lēnāka un mierīgāka nekā ikdienā.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts ap pulksten 10:35 Kurzemes reģionā, uz autoceļa Kuldīga – Aizpute – Līči. Kāds automašīnas BMW vadītājs, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucies ar 163 kilometriem stundā. Bez šī gadījuma fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Kurzemē un Rīgas reģionā, katrā pa 113. Savukārt Zemgalē un Vidzemē konstatēts līdzīgs skaits pārkāpēju, proti, 95 - Zemgalē un Vidzemē - 86. Vismazāk ātruma pārkāpēju fiksēts Latgalē – 23.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!