Foto: LETA
Pagājušajā gadā kopā pie atbildības sauktas 476 personas par likumpārkāpumiem, kas izdarīti pret bērniem, bet 59 bērni šķirti no ģimenēm, ceturtdien Rīgas pašvaldības policijas (RPP) gada pārskata sanāksmē pastāstījis iestādes priekšnieks Juris Lūkass.

Kā vienu no galvenajām pagājušā un arī nākamā gada prioritātēm RPP izvirzījusi darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā. Lūkass akcentējis, ka arī turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta pārkāpumiem, kas izdarīti bērna klātbūtnē vai bērna aprūpes pienākumu nepildīšanai, un uzsvēris, ka svarīgākais identificēt problēmu pirms tā pārvērtusies traģēdijā.

RPP apkopotā statistika liecina, ka pērn augusi iedzīvotāju uzticība policijai un Rīgas pašvaldības policija pauž gatavību uzņemties jaunas funkcijas.

Vērtējot Rīgas pašvaldības policijas darbu kopumā, viens no galvenajiem kritērijiem ir kopējais notikumu un izsaukumu skaits policijā. Pagājušajā gadā RPP saņēmusi 82 902 izsaukumus, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. RPP datus apliecinot arī sabiedriskās domas aptaujas – pēdējie dati liecina, ka aptuveni 75% rīdzinieku savā apkaimē jūtas droši.

Sanāksmē piedalījies arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Bukēvičs, kurš paudis pateicību Rīgas policistiem par sadarbību. Valsts policijas pārstāvis uzsvēris, ka Rīga, pateicoties tiesībsargājošo iestāžu darbam, ir viena no drošākajām pilsētām ne tikai Eiropā, bet, iespējams, arī visā pasaulē.

Savukārt attiecībā uz personālu Lūkass gada pārskata sanāksmē pastāstījis, ka 2016. gadā RPP rindas pametuši 114 policisti, bet darbā pieņemti vien 79 kārtības sargi.

Visbiežākais darba attiecību izbeigšanas iemesls bijis zemais atalgojums. Lūkass uzsvēris, ka RPP pēdējā gada laikā mainīta personāla politika, proti, ja agrāk 35-40% darbinieku bija kārtībnieki un 25-30% darbinieku bija inspektori, tad tagad inspektoru skaits palielināts. Proti, jaunajiem darbiniekiem tiek dotas straujākas izaugsmes iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!