Foto: Valsts robežsardze
Naktī uz 14. aprīli, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu un veicot meklēšanas un vajāšanas pasākumus, Daugavpils novadā pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma robežsargi aizturējuši Krievijas pilsoni un izņēmuši 240 000 kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Neilgi pēc pusnakts, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, robežsargi Jānišķu kapu rajonā konstatējuši astoņus kontrabandas cigarešu saiņus. Robežsargi sākuši meklēt pārkāpēju un pamanījuši divas aizdomīgas automašīnas "Mercedes Benz" un "Opel Vectra".

Robežsargi lūguši automašīnas "Opel Vectra" vadītājam, kurš izrādījies Krievijas pilsonis, automašīnu apturēt, taču robežsargu likumīgajām prasībām šoferis nav pakļāvies un tā vietā palielinājis braukšanas ātrumu. Vajāšanas laikā vīrietis izraisījis sadursmi ar priekšā braucošo "Mercedes Benz" un, pametot automašīnu, mēģinājis bēgt.

Robežsargi vīrieti aizturējuši vien 300 metrus no negadījuma vietas. Krievijas pilsoņa vadītajā "Opel Vectra" bagāžas nodalījumā robežsargi konstatējuši vēl 120 000 kontrabandas cigarešu.

Kopumā izņemti 240 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 24 000 eiro vērtībā.

Krievijas pilsonim par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 175. panta noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas pēc piekritības tiks nodots Daugavpils tiesai. Savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu pēc Krimināllikuma 191. panta 1. daļas un 221. panta 1. daļas sākti kriminālprocesi.

Likumpārkāpējs ievietots Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!