Foto: F64

Valsts policijas (VP) Preiļu iecirkņa policisti septembrī atklājuši 2009. gada martā pastrādātu vīrieša slepkavību un aizturējuši iespējamo vainīgo - 1984. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja VP.

Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka 2009. gada martā Preiļos, dzīvoklī sadzīves strīda laikā 1984. gadā dzimušais vīrietis noslepkavojis 1962. gadā dzimušu vīrieti.

Pēc šīs slepkavības nolūkā slēpt nozieguma pēdas 1984. gadā dzimušais vīrietis sava upura līķi pārvietojis ārpus pilsētas un apracis meža masīvā.

Policija jau toreiz sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību. Par šo noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Aizvadītajā nedēļā, 1. oktobrī, Daugavpils tiesa aizdomās turētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.
Tāpat 7. oktobrī likumsargiem izdevies atrast nogalinātā vīrieša mirstīgās atliekas.

Pašlaik policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.
Policija norāda, ka saistībā ar šo slepkavību likumsargi pārbauda arī kādu 1963. gadā dzimušu sievieti un viņas lomu noziegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!