Krimināllietās par uzņēmēju Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājumu jaunas apsūdzības nav uzrādītas un turpinās darbs, vācot jaunus pierādījumus.
Par to šodien žurnālistus pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdes apmeklējuma informēja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Ēriks Zvejnieks.

Viņš norādīja, ka pārbaudītas tiek daudzas versijas, bet tikai tad, ja būs pierādījumi, būs arī jauni apsūdzētie. Zvejnieks uzsvēra, ka pierādījumu novērtēšana ir subjektīvs process.

Virsprokurors nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai ar minētajām krimināllietām saistītie Mihails Saifuļins un Igors Ivanovs ir lūguši Krievijas pilsonību. "Nevaru atbildēt, neesmu ar viņiem ticies," sacīja Zvejnieks.

Savukārt Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka Peimaņa, Škestera un Millera krimināllietās procesa virzītājs ir prokuratūra un prokuratūras viedoklis ir noteicošais.

Pumpurs atzina, ka tīri subjektīvi viņu apmierinot, kā virzās darbs, un pauda pārliecību, ka nākotnē šīs lietas tiks pabeigtas veiksmīgi.

Policijai šķiet, ka izdosies savākt pierādījumus pret Ivanovu un Saifuļinu, teica Kriminālpolicijas priekšnieks, atzīmējot, ka par termiņiem gan nevar runāt.

Pumpurs arī uzsvēra, ka policija un prokuratūra šo krimināllietu izmeklēšanā darbojas kā vienota komanda un viedokļi neatšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!