Foto: Shutterstock
Nepilnos četros mēnešos šogad par viltotu ceļošanas un transportlīdzekļu dokumentu izmantošanu Valsts robežsardze aizturējusi 30 personas, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Kopumā kā viltoti identificēti 43 dokumenti – 22 viltoti ceļošanas dokumenti un 21 transportlīdzekļa dokuments.

Viltotu dokumentu izmantošana ir viens no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas veidiem. Lai arī pērn, salīdzinājumā ar 2015. gadu, vērojams robežsardzes atklāto viltoto dokumentu skaita samazinājums, robežsargi ik dienu strādā, lai nepieļautu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, kā arī lai pārtrauktu šo nelikumīgo nodarbi, informē Valsts robežsardzē.

Tieši puse šā gada četros mēnešos aizturēto personu izmantojušas viltotus ceļošanas dokumentus – dažādu Eiropas Savienības valstu pases, identifikācijas kartes, vīzas un uzturēšanās atļaujas.

90% aizturēto personu bijuši trešo valstu pilsoņi, kuri viltotos ceļošanas dokumentus izmantojuši, lai nelikumīgi iekļūtu Šengenas zonas valstīs.

Robežsargu pieredze liecina, ka nereti viltoti arī transportlīdzekļu dokumenti.

Par viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību, reģistrācijas apliecību, kā arī tehniskās apskates apliecību un sertifikātu izmantošanu šogad aizturēti septiņi Baltkrievijas, trīs Lietuvas, viens Krievijas, viens Ķīnas, viens Polijas, viens Vācijas un viens Uzbekistānas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!