Foto: F64

Valsts policijas (VP) darbinieki piektdien izstādes "Maidana cilvēki" norises vietā aizturējuši kādu vīrieti, kurš centies izraisīt konfliktu ar apkārtējiem cilvēkiem, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Piektdien, 9.oktobrī, neilgi pēc pulksten 12 izstādes norises vietā policija aizturējusi 1969. gadā dzimušu vīrieti, kurš pārkāpis vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējis sabiedrisko kārtību.

Policija norāda, ka vīrietis izstādes norises vietā uzvedies neadekvāti, lamājies necenzētiem vārdiem un centies izraisīt konfliktu ar apkārtējiem.

Par notikušo policija sākusi administratīvo lietu par sīko huligānismu.

Kā "Delfi" noskaidroja policijā, patlaban likumsargu rīcībā esošā informācija liecina, ka visi aizturētie nav bijuši savstarpēji saistīti, proti, pirmie divi aizturētie vīrieši rīkojušies kopā.

Savukārt ceturtdien aizturētais prokrieviskais aktīvists Staņislavs Bukains un piektdien par huligānismu aizturētais vīrietis nav darbojušies savstarpēji saskaņoti ar iepriekš aizturētajiem.

Jau vēstīts, ka divi vīrieši 5. oktobra vakarā izpostīja tajā pašā dienā iepretim Ministru kabinetam atklāto izstādi "Maidana cilvēki".

Policijā par šo faktu sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu.

Pašlaik abi vaininieki jau notverti.

Savukārt 8. oktobrī, pievakarē par nekārtību celšanu pie izstādes "Maidana cilvēki" aizturētais ir prokrieviskais aktīvists Staņislavs Bukains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!