Foto: Valsts policija
Turpinot izmeklēt pērnvasar Alūksnes novada Liepnas pagastā pastrādātu slepkavību, pie aizdomas turētajiem, pie kuriem jau februārī atrasts iespaidīgs ieroču arsenāls, policija aprīļa nogalē atrada vēl vairākas bises, karabīnes, ložmetēju un 98 lādiņus un granātas, informēja policijā.

Policija februārī atklāja slepkavību, kas 2010. gada jūnijā notika Liepnas pagastā, kur personu grupa ar vairākiem šāvieniem nogalināja 1990. gadā dzimušu vīrieti un apraka viņa līķi meža masīvā. Aizdomās par šo noziegumu aizturēti 1974. un 1980. gadā dzimuši Liepnas pagasta iedzīvotāji un 1969.gadā dzimis Mālupes pagasta iedzīvotājs.

Jau februārī vairākās kratīšanās aizdomās turamo dzīvesvietās, šķūnīšos, garāžās un pirts telpās policija atrada veselu ieroču arsenālu – astoņas karabīnes, piecas bises, trīs ložmetējus, četrus automātus, sešus revolverus un to detaļas, 2267 patronas, ložmetēju lentas ar 700 patronām, astoņas granātas un sprāgstvielas - 200 gramus trotila.

Foto: Valsts policija

Aprīļa beigās atkārtotās kratīšanas laikā vienas aizturētās personas faktiskā dzīvesvietā Liepnas pagastā atrasti un izņemti vēl vairāki ieroči – divas medību bises, divas karabīnes ar apgrieztiem stobriem, divi automāti, ložmetējs, dažādas ieroču detaļas un vairāk kā 250 patronu.

Kratīšanas laikā izņemtos 98 sprādzienbīstamos priekšmetus (kara laika lādiņus un granātas) pieaicinātie sapieri atzina par transportēšanai bīstamiem un iznīcināja uz vietas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.
Foto: Valsts policija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!