Foto: LETA
Liepājā pazudušais un pēc ilgstošas meklēšanas bez dzīvības pazīmēm Grobiņas novada Dubeņu meža masīvā atrastais piecgadīgais Ivans Berladins miris no vispārējas ķermeņa atdzišanas.

Valsts policija portālu "Delfi" informēja, ka saņemts ekspertīzes slēdziens un ekspertu atzinumā norādīts, ka Ivana Berladina nāve iestājusies no vispārējā organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā, bet nāves iestāšanās laiku ekspertīze precīzi noteikt nevar.

Pēc visu kriminālprocesā esošo materiālu saņemšanas un apkopošanas visticamāk tiks nozīmēta kompleksā ekspertīze. Policija cer, ka, vadoties pēc visiem apstākļiem, liecībām, iegūtās informācijas un citiem aspektiem, tā sniegs pilnīgāku ainu.

Kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 141. panta 2. daļas un Krimināllikuma 174. panta 2. daļas, izmeklēšana vēl turpinās. Sīkākus komentārus par kriminālprocesa izmeklēšanu policija šobrīd nesniedz.

Krimināllikumā par mazgadīgā atstāšanu bez palīdzības, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 1. jūlijā pazudušo zēnu 10 dienas meklēja kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku. Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija "bezvēsts.lv" un citi neskaitāmi brīvprātīgie.

Mazais Ivans bez dzīvības pazīmēm tika atrasts 11. jūlijā Grobiņas novada Dubeņu meža masīvā brikšņos, aptuveni trīs kilometru attālumā no pieturas, kur zēns izkāpis no autobusa. Viņš atradies dziļos brikšņos, aptuveni 300 līdz 500 metrus no ceļa. Tuvākās apdzīvotās mājas no puikas atrašanas vietas ir aptuveni 700 metru attālumā.

Policija iepriekš secināja, ka, visticamāk, zēns sajaucis autobusus un iekāpis nepareizā maršruta transportā. Līdz ar viņu autobusā iekāpuši vairāki cilvēki, savukārt galapunktā viņš izkāpis viens pats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!