Foto: Pixabay

Ceturtdien, 22. februārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgā devies dzēst divus ugunsgrēkus, ko izraisījis uz plīts bez uzraudzības atstāts un piededzis ēdiens, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 11.43 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Ulbrokas ielā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa loga nākuši dūmi. Notikuma vietā VUGD konstatējis, ka divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglābuši vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Pulksten 12.18 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 21.56 VUGD saņēmis izsaukumu uz Daugavgrīvas ielu, kur daudzstāvu nama kāpņu telpā bijusi jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē dedzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,02 kvadrātmetru platībā.

Liesmas bija izdevies likvidēt pirms VUGD ierašanās, bet ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Vēl ceturtdien ugunsdzēsēju palīdzība bijusi nepieciešama arī Gulbenes novada Stradu pagastā, kur piedeguša ēdiena dēļ daudzstāvu dzīvojamā ēkā izveidojies piedūmojums.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu. Lai nenotiktu nelaime, VUGD aicina neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības, kā arī mājoklī ierīkot dūmu detektoru, kas savlaicīgi ziņos par telpās izveidojušos piedūmojumu.

Kopumā ceturtdien VUGD saņēmis 55 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 19 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!