Foto: DELFI
Ceturtdien, 28.maijā, ap pulksten 22, Jēkabpilī 1982.gadā dzimušajai taksometra vadītājai, piedraudot ar nazi, nolaupīts viņas "Opel" markas taksometrs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Laupīšana notikusi Aldaunas ielā. Ļaundaris iepriekš izsaucis taksometru pa tālruni, un aptuveni divas stundas taksometrā vizinājies pa dažādām Jēkabpils vietām. Pēcāk, piedraudot ar nazi taksometra vadītājai, laupītājs atņēmis viņai atslēgas un licis apsēsties blakussēdētāja krēslā. Brīdī, kad laupītājs sācis braukt, taksometra vadītāja no auto paguvusi izlēkt.

Policija norāda, ka laupītājs ir kāds Jēkabpils iedzīvotājs. 1980.gadā dzimušais vīrietis jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā. Viņš iepriekš sešas reizes tiesāts, bet no ieslodzījuma vietas atbrīvots šā gada janvārī. Iepriekš laupītājs tiesāts par zādzību, laupīšanu, smagu miesas bojājumu nodarīšanu un nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vielām.

Naktī uz piektdienu likumsargiem izdevies laupītāju aizturēt Ilūkstes novada teritorijā, kur viņa nolaupītā automašīna bija avarējusi. Pašreiz laupītājs ievietots Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa policijas izolatorā.

Par notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas. Krimināllikumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanā policija pārbaudīs, vai aizturētais vīrietis nav saistīts citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!