Foto: Pašvaldības policija

19. augustā neilgi pēc pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu konfliktu Miera dārzā, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa. Likumsargi Miera dārzā pie skeitparka tualetēm sastapa vairākus dažāda vecuma bērnus. Pie policistiem piesteidzās kāda pusaudze un pastāstīja, ka apsargs tualetē iespundējis viņas draudzeni.

Turpat pie tualetēm pamanīts aprakstam atbilstošs vīrietis, kurš turēja ciet vienas kabīnes durvis. Jautājot vīrietim, ko viņš dara, kungs nedaudz samulsa. Pusaudze iejaucās sarunā un noteica, ka aiz durvīm atrodas viņas draudzene.

Policisti deva rīkojumu nekavējoties durvis atvērt un apsargs durvis atslēdza. No telpas iznāca vēl viena pusaudze.

Konfliktā iesaistītie tika izšķirti, lai katra no pusēm izskaidrotu notikušo.

Tualetē iespundētā pusaudze policistiem parādīja uz plaukstas nesen gūtu ievainojumu. Meitene pastāstīja, ka skeitparkā sasitusi roku. Brūce asiņojusi, tāpēc viņa aizgājusi pie teritorijas apsarga pēc palīdzības. Jauniete vairākas reizes klauvējusi pie apsarga posteņa durvīm, taču vīrietis nav licies ne zinis.

Meitene iegājusi tualetē, lai noskalotu brūci. Pēc tam jauniete atkārtoti devusies pie apsarga, tomēr šajā reizē kungs durvis atvēris un sācis lamāties, lai viņu liekot mierā. Vīrietis meiteni satvēris aiz pleciem, iestūmis atpakaļ tualetē un to aizslēdzis.

Savukārt apsargs pastāstīja, ka viņš necieš bērnus, it īpaši apkārtējo namu, skaidrojot, ka viņi esot ļoti nekaunīgi.

Vīrietis skaidroja, ka pusaudze arī esot bijusi ļoti nekaunīga un pat viņam iespērusi, tāpēc arī viņu iespundējis tualetē.

Pusaudze pārmetumus noraidīja, skaidrojot, ka neesot spērusi pāridarītājam.

Pārrunu laikā no apsarga sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka.

Jautājot par alkohola lietošanu darba laikā, viņš atzinās, ka postenī lietojis grādīgos dzērienus. Kungs policistu klātbūtnē bērnus sauca dažādos rupjos vārdos un nespēja adekvāti reaģēt uz policistu uzdotajiem jautājumiem.

Meitenei piedāvāts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, taču viņa skaidroja, ka brūce vairs neasiņo un medicīniskā palīdzība neesot nepieciešama.

Vīrietis aizturēts un nogādāts RPP Latgales pārvaldes dežūrdaļā, kur viņam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā.

Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,41 promiles reibumā.

Apsargam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos publiskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Vienlaikus meitene un viņas vecāki informēti par tiesībām vērsties Valsts policijā saistībā ar apsarga veiktajām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!