Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdienas, 23. novembra, vakarā Rīgas pašvaldības policija (RPP) aizturēja vīrieti, kurš dzērumā piekāvis savu meitu, bet pēc atbrīvošanas no policijas iecirkņa nolēmis sēsties pie automašīnas stūres.

Izsaukumu uz Latgales priekšpilsētu policisti saņēmuši īsi pēc pulksten 22. Izsaucēja teica, ka viņas vīrs sit meitu. RPP devās uz notikuma vietu, bet iereibušais vīrietis pa to laiku paguvis aizšmaukt.

Dzīvoklī policisti sastapa 18 gadus vecu meiteni, kurai bija pārsists deguns. Jauniete skaidroja, ka ar tēvu izcēlies konflikts, jo viņš piedzēries pieskatījis jaunāko meitu, kas savukārt nokaitinājis vecāko meitu un vīrieša sievu.

Sadusmojies arī vīrietis, kurš dusmas centies izlādēt uz savu sievu, taču ķildā iesaistījusies vecākā meita. Vīrietis viņu piespiedis pie sienas un ar savu galvu pārsitis viņas degunu.

RPP izsauca mediķus, kuri nolēma cietušo jaunieti aizvest uz slimnīcu. Vīrieša sieva policistiem pastāstīja, ka vēlāk ar meitu rakstīs iesniegumu Valsts policijā par miesas bojājumu nodarīšanu.

Kad policisti jau devušies prom, vardarbīgais dzīvesbiedrs iestreipuļojis kāpņutelpā. Vīrietis policistiem atzinis, ka iesitis meitai. RPP darbinieki vīrieti aizturēja. Dodoties uz policijas ekipāžu dzērušais kungs paudis ieceri pabraukt ar savu spēkratu. Policisti viņa ideju smādējuši, tā vietā viņu aizvedot uz dežūrdaļu.

Policisti noskaidroja, ka vīrietis ir gandrīz divu promiļu reibumā. Viņam noformēts protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar personas cieņu. Pēc dažām stundām vīrieti policisti atbrīvojuši.

Vēlāk policisti Rīgas ielās pamanīja "Volkswagen" markas spēkratu, ar kuru dzērušais kungs iepriekš sparīgi vēlējies izbraukt. RPP darbinieki automašīnu apturēja un izsauca Valsts policiju, kas apstiprināja – vīrietis joprojām ir alkohola reibumā. Tālākās darbības ar kungu veiks Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!