Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija piemērojusi 40 eiro sodu kādai sievietei, kura sabiedriskā vietā atradusies pamatīgā alkohola reibumā un kopā ar zīdaini.

Kā portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā, 8. decembrī pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju, ka Kronvalda parkā kāda sieviete lietojot alkoholu, bet blakus viņai esot bērna ratiņi ar zīdaini.

Apsekojot norādīto teritoriju, pie publiskās slidotavas Kronvalda parkā kārtības sargi pamanījuši aprakstam atbilstošu sievieti. Policisti devušies pie sievietes un izskaidrojuši ierašanās iemeslu. Sarunas laikā no sievietes bijusi jūtama spēcīga alkohola smaka, un viņa runāja un pārvietojās ar grūtībām. Sieviete apgalvojusi, ka bijusi pie draudzenes un kopā ar viņu lietojusi alkoholu, bet pēc ciemošanās devusies uz publisko slidotavu pakaļ otram bērnam.

Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši arī astoņus gadus veco puisēnu, kura izskats liecinājis par nepieciešamību pēc medicīniskās palīdzības. Zēns pašvaldības policistiem pastāstījis, ka slidotavā atstāts uz sešām stundām. Kārtības sargi izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

Pēc ierašanās mediķi apskatījuši zīdaini un zēnu, konstatējot, ka bērnus nekavējoties jānogādā slimnīcā.

Pašvaldības policisti sievieti aizturējuši un nogādājuši dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudē noskaidrots, ka viņa ir 3,18 promiļu reibumā.

Sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu un piemērots naudas sods – 40 eiro.

Lietas materiāli tiks nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kas atsevišķi vērtēs mātes atbildību attieksmē pret bērniem. Tāpat arī par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!