Foto: LETA

Kāda Rīgas izklaides kuģa kapteinis uz tā klāja pieķerts alkohola reibumā darba laikā, trešdien vēsta LNT ziņu raidījums “900 sekundes”.

Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons (SUB) šogad jau pašas sezonas sākumā, 1. maijā, veicot standarta pārbaudi uz pasažieru kuģa, atklājis, ka kuģīša "Liepāja" kapteinis bijis dzērumā. Reibums gan neesot bijis tik liels kā kapteinim, kurš kunga dūšā uz kuģa klāja pieķerts pagājušajā gadā.

"Tiesa gan, tas bijis jau cits kapteinis jau, bet bēdīgais stāsts par kuģi "Liepāja" diemžēl turpinās," tā LNT norāda SUB komandieris Artūrs Plaudis.

Šobrīd šo lietu izskata Krasta apsardzes dienests. Cik promiļu reibumā kapteinis bijis, netiek atklāts.

Kopumā kopš sezonas sākuma Ūdens policija jau noformējusi 6 pārkāpumu protokolus, bet pagājušo sezonu decembrī tā noslēdza ar 75 noformētiem protokoliem.

Pamatā šie pārkāpumi bijuši saistīti ar aprīkojumu.

"Cilvēkiem, visbiežāk, nebija ne glābšanas riņķis uz kuģa, tāpat arī glābšanas vestes ļoti bieži cilvēki neizmanto, un bieži vien arī bērni zem 12 gadu vecuma atrodas uz klāja bez glābšanas vestēm," norāda Plaudis.

Pavisam kopā šogad Latvijas Jūras administrācija (LJA) pārbaudījusi un šosezon kursēt ļāvusi 20 pasažieru kuģiem, kas tiek izmantoti komercdarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!