Foto: Valsts robežsardze
Robežsargi no helikoptera Latvijas un Baltkrievijas robežā pamanīja degvielas tvertņu izmešanu no vilciena un aizturēja pārkāpēju, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Ceturtdien, 21.augustā, robežsargi Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, apsekojot dzelzceļa posmu Indra – Daugavpils ar helikopteri "Agus-ta Bell 206B", pamanīja, kā no kravas vilciena, kas virzās no Daugavpils uz Krāslavas pusi, met laukā degvielas tvertnes.

Sekojot notikumiem, pirms dzelzceļa stacijas "Naujene", sliežu tuvumā robežsargi pamanīja automašīnu "VW Golf". No tās izkāpa kāds cilvēks un sāka kraut auto no vilciena izmestās tvertnes.

Pamanot robežsardzes helikopteru, cilvēks ātri iesēdās automašīnā un brauca prom. Taču no helikoptera tika izsēdināta robežsargu patruļa un bēgošais aizturēts.

Robežsargi automašīnas bagāžas nodalījumā atrada 10 tukšas un divas pilnas degvielas tvertnes. Apskatot notikuma vietas apkārtni, dzelzceļa sliežu tuvumā atrastas vēl astoņas degvielas tvertnes ar šķidrumu, kuram piemīt dīzeļdegvielai raksturīga smaka.

Aizturētais ir kāds 1977.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Robežsargi automašīnu un tvertnes nodeva policistiem, kā arī informēja viņus par kravas vilciena mašīnista un viņa palīga darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!