Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Automašīnas BMW vadītājam, kurš šā gada jūlijā, narkotiku apreibināts, Rīgas centrā notrieca gājēju, Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi astoņus gadus ilgu cietumsodu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šā gada 14. jūlija naktī 1997. gadā dzimis jaunietis ar sev piederošo "BMW 318" spēkratu brauca pa Brīvības ielu no Merķeļa ielas puses Dzirnavu ielas virzienā un notrieca gājēju, kurš notikuma vietā mira.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis pie stūres sēdējis marihuānas reibumā un viņam nav bijušas transportlīdzekļa vadītāja tiesības.

Brīvības un Elizabetes ielas krustojumā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, vīrietis traucies vismaz ar 70 kilometru stundā lielu ātrumu. Tobrīd Brīvības ielu šķērsojis 1998. gadā dzimis jaunietis, kuru BMW vadītājs notriecis.

Gājējs guva smagus miesas bojājumus un notikuma vietā mira. Savukārt BMW vadītājs neapstājās, bet pameta notikuma vietu. Vēlāk policija viņu uz Brīvības ielas aizturēja.

Traumas – grieztu brūci un zemādas asinsizplūdumu zem labās acs – sadursmē guva arī BMW pasažieris.

Divus mēnešus pirms gājēja notriekšanas 1997. gadā dzimušajam BMW vadītājam jau bija noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par narkotisko vielu neatļautu lietošanu. Vienlaikus vīrietis brīdināts, ka atkārtota pārkāpuma gadījumā viņam iestāsies kriminālatbildība. Vīrieša BMW pēc sadursmes izraisīšanas atrasti 2,4 grami marihuānas.

Daļēji saskaitot vīrietim piespriestos sodus, Vidzemes priekšpilsētas tiesa 7. decembrī piesprieda viņam astoņus gadus ilgu cietumsodu, transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem, kā arī probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Tāpat no vīrieša tiks piedzīti procesuālie izdevumi kopumā 1368 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!