Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa trešdien, 13. decembrī, lēmusi pirms termiņa no cietuma elektroniskajā uzraudzībā atbrīvot par inkasenta slepkavību Mārupē notiesāto Jāni Ozoliņu.

Portālam "Delfi" tiesā apstiprināja, ka notiesātais Ozoliņš atbrīvots elektroniskajā uzraudzībā. Tāpat tiesā norādīja, ka prokurors to ir atbalstījis.

"Delfi" novēroja, ka Ozoliņu saslēgtu rokudzelžos uz tiesas sēdi pavadīja policijas konvojs, bet pie zāles durvīm gaidīja pāris cilvēki. Savukārt pēc tiesas sēdes, kad tiesa bija lēmusi viņu atbrīvot elektroniskajā uzraudzībā, policija Ozoliņu izveda no zāles bez roku dzelžiem un jau pēc neilga laika viņš varēja bez policistu klātbūtnes apskaut savus sagaidītājus.

Portālam "Delfi" kļuvis zināms, ka Ozoliņš cietumā pavadījis deviņus gadus, un tiesas ieskatā soda mērķis ir sasniegts un patlaban jālemj par notiesātā resocializāciju un rehabilitāciju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2008. gada 17. decembra vakarā Mārupē notika bruņots uzbrukums firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai. Viens inkasents tika nogalināts, bet otrs - ievainots. Tika nolaupīti gandrīz 300 000 latu, kurus likumsargi neatrada.

Par šo noziegumu tika aizturēts bijušais Rīgas kriminālpolicists Jānis Ozoliņš, viņa sieva Kristīne Ozoliņa un Georgs Ivanovskis. Vēlāk bijušais policists, viņa sieva un paziņa noziegumā tika apsūdzēti. Ozoliņi savu vainu neatzīst, savukārt Ivanovskis to ir atzinis, iepriekš rakstījis portāls "Delfi".

Rīgas apgabaltiesa 2010. gada 7. oktobrī bijušajam Rīgas kriminālpolicistam Jānim Ozoliņam piesprieda 13 gadus aiz restēm, viņa sievai Kristīnei Ozoliņai – 11 gadus cietuma, bet Georgam Ivanovskim tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz 10 gadiem. Visiem trim konfiscēta manta un noteikta policijas kontrole uz trim gadiem. Lēmumu pārsūdzēja un lieta nonāca Augstākajā tiesā (AT).

AT 2012. gada janvārī atstāja spēkā iepriekš piespriestos bargos sodus. Arī šis lēmums tika pārsūdzēts AT Senātā. 2012. gada maijā AT Senāts šo spriedumu negrozīja līdz ar to tas stājās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!