Foto: DELFI
Kāds zaglis Pļaviņās divas reizes uzbrucis 1930.gadā dzimušai sievietei, abas reizes notikušā aculiecinieki steigušies sirmgalvei palīgā un galu galā neģēli arī aizturējuši un nodevuši policijai.

Kā informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine, otrdien, 22.jūlijā, ap pulksten 11 policija saņēmusi informāciju ka Pļaviņās, Daugavas ielā, iedzīvotāji nozieguma izdarīšanas brīdī aizturējuši laupītāju.

1960.gadā dzimušais vīrietis uzbruka 1930.gadā dzimušai sievietei, nogāza viņu zemē un mēģināja atņemt rokas somiņu ar tajā esošo naudas maku. Sieviete pretojās un sauca pēc palīdzības. Netālu strādāja divi vīrieši, kuri nepalika vienaldzīgi, devās sirmajai kundzei palīgā, aizturēja laupītāju un izsauca policiju.

Policisti noskaidroja, ka īsi pirms šī uzbrukuma tas pats laupītājs jau mēģinājis sievietei naudas maku atņemt. Cietusī atpūtās uz soliņa Daugavmalā, kad vīrietis piegāja pie sievietes, atvēra somu un no tās izrāva naudas maku. Šajā gadījumā kundzei palīdzību sniedza kāda sieviete, kura maku izrāva laupītājam no rokām un atdeva cietušajai.

Par abiem notikumiem ir uzsākts kriminālprocess. Vainīgā persona jau iepriekš ir bijusi policijas redzeslokā. Šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Policija pārbaudīs vai vainīgais nav saistīts arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Policija arī izsaka pateicību visiem iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un sniedza sievietei palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!