Foto: Valsts policija

Sestdien, 2. septembrī, pēc pulksten 18 Valsts policija saņēmusi informāciju no Pļavnieku iedzīvotājiem par to, ka pa kādas mājas dzīvokļa loga šaudās nezināmas personas.

Valsts policijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka notikuma vietā ieradušies Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti un Speciālo uzdevumu bataljons. Likumsargi uzzinājuši, ka šaudīšanās notikusi pa otrā stāva logu un devušies uz konkrēto dzīvokli.

Policistu ierašanās brīdī dzīvoklī atradies dzīvokļa saimnieks un viņa paziņa. Viens no viņiem bijis divu promiļu alkohola reibumā, savukārt otra asinīs konstatētas 0,8 promiles. Aizdomās par huligānisko darbību veikšanu policisti abus 1977. gadā dzimušos vīriešus aizturējuši. Savu rīcību iereibušie vīrieši paskaidrot nav spējuši.

Turpat dzīvoklī policisti konfiscējuši pistoles, ar ko izdarīti šāvieni. Abi ieroči bijuši oficiāli reģistrēti un piederējuši vienam no aizturētajiem vīriešiem.

Patlaban policijai nav ziņu, ka no vīriešu bezatbildīgās rīcības būtu cietuši cilvēki un dzīvnieki. Policisti noskaidrojuši, ka viena no lodēm trāpījusi kokā un vēl viena – asfaltā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas - par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa, un, ja tas izdarīts, lietojot ieročus. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Abi aizturētie atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!