Foto: DELFI
Policija brīdina par diviem krāpniekiem, rumāņu izcelsmes sievieti un vīrieti, Vidzemes pusē, kuri par saviem upuriem izvēlas gados vecākus ļaudis.

Krāpnieki iemanto sirmgalvju uzticību un pārliecina viņus atdot naudu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.
Aizvadītās nedēļas nogalē par vienu no krāpnieku upuriem kļuva kāda 1927.gadā dzimusi sirmgalve, kuru uz ielas Madonā uzrunājuši rumāņu izcelsmes sieviete un vīrietis.

Abi lūguši sirmgalvei iedot padzerties un nokļuvuši viņas dzīvoklī, kur sirmgalvei bija jāuzklausa ar asarām acīs izklāstīts stāsts par kādu it kā pēc avārijas Madonas slimnīcā nonākušu radinieku, kam steidzami nepieciešama operācija un tai pietrūkst naudas.
Kundze labprātīgi iedeva 100 eiro un piedāvāja pagaidīt meitu, kura arī varētu sniegt materiālu atbalstu.

Taču, visticamāk, bailēs no atmaskošanas, abi viesi ātri vien pazuda.
Iespējams, abas personas devušās Smiltenes virzienā, brīdina policija.
Arī citviet Latvijas teritorijā ir saņemta informācija par ceļa malā stāvošu automašīnu un cilvēkiem, kas cenšas apturēt garāmbraucējus, lūdzot palīdzību. Stāsti mēdz būt dažādi - gan par to, ka aptrūkusies degviela, gan tehniskiem automašīnas bojājumiem, bet tie vērsti uz to, lai klausītājā raisītu līdzjūtību un gūtu materiālu atbalstu.

Cietušo policijai sniegtās ziņas liecina, ka krāpnieku izskats neliecina par viņu sliktajiem nodomiem. Viņi parasti ir kopti un ārkārtīgi pieklājīgi.

Pārsvarā par upuriem tiek izvēlēti vecāka gada gājuma cilvēki.
Policija aicina ikvienu brīdināt vecākus un vecvecākus par šādām personām. Ja kāds no radiniekiem ar tiem sastopas, nevajadzētu iesaistīties sarunās, aicināt mājās vai dot naudu.

Šādos gadījumos jāinformē vai nu policija, vai kāds tuvs radinieks. Par šīm personām policija lūdz informēt, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!