Foto: Kadrs no video

Imantas pedofils pagājušajā nedēļā ir aizturēts, pirmdien intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" apliecināja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš pauda pateicību policijas darbiniekiem par paveikto darbu un uzsvēra, ka šis ir "skrupuloza policijas darba rezultāts".

Kozlovskis arī uzsvēra, ka šoreiz aizturēts īstais pedofils. "Šis vairs nav iespējamais, šis ir Imantas pedofils," viņš teica.

Telefonintervijā LNT raidījumā "900 sekundes" ministrs norādīja, ka aizturētais ir pietiekami jauns cilvēks – aptuveni 20 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs.

Lai arī lēmums par soda apmēru jāpieņem tiesai, Kozlovskis uzsvēra, ka policija paveikusi nopietnu darbu un pieļāva, ka šajā gadījumā pedofilam tiks piemērots "nopietns cietumsods".

Sīkāku informāciju par aizturēšanu policija sniegs pirmdien.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pavasarī kopš Imantas pedofila pirmā nozieguma apritēja vairāk nekā gads, bet vainīgais joprojām nebija nokļuvis policijas nagos. Valsts policija aktīvi turpināja meklēt noziedznieku, kurš pastrādājis trīs smagus dzimumnoziegumus pret kopumā četrām mazgadīgām meitenēm. 

Jaunais vīrietis tika meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret četrām mazgadīgām meitenēm, no kurām trijām uzbrukts Imantas mikrorajonā.

Pirmie noziegumi notika pērnā gada sākumā. Viens no tiem bija 2014.gada 14.martā ap pulksten 15. Toreiz uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. Policija jau iepriekš norādīja, ka noziegumi pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. 

Vīrieša upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes. Iepriekš policija pauda versiju, ka noziedznieks izvēlējies mazas meitenes ar mērķi izvairīties no iespējamas pretdarbības. Pirmie trīs noziegumi pastrādāti Imantā.

Savukārt pēdējais noziegums, par kuru policijai bija aizdomas, ka tas saistīts ar Imantas pedofila darbībām, notika 2014.gada 14.oktobrī, Zasulauka rajonā. Tur seksuāli tika izmantota 13 gadus veca meitene. Uzbrukums notika ap pulksten 16:20. Toreiz policija minēja, ka nozieguma raksturs un izvēlētais upuris liecinot, ka tas, iespējams, saistīts ar Imantas pedofilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!