Foto: DELFI
Valsts policija Rīgā aizvērusi vairākus bordeļus, kurus bija iecienījuši ārzemju tūristi, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga". Jaunas tendences liecinot, ka seksuālus pakalpojumus piedāvā arī vīrieši, vēsta raidījumā.

Nesen aizvērti seši bordeļi, no kuriem trīs daudzus gadus bija tūristu labi apmeklēti un reklāmas bukletos ārzemniekiem zināmi kā masāžas saloni. Aizvērto bordeļu vidū ir masāžas saloni - "Ladyland", "Ecstacy", "Eden" un arī "Adriana" par kuru policija saņēma apkārtējo iedzīvotāju sūdzības. Kopumā aizturēti deviņi cilvēki un policija pieļauj, ka visus šos salonus vadījuši vieni un tie paši cilvēki, vēsta raidījums.

Masāžas salona īpašniekiem policija arestējusi īpašumus 192 tūkstošu latu apmērā. Līdz šim viņi veiksmīgi bija izmantojuši likuma nepilnības un visus uzliktos administratīvos sodus pārsūdzēja tiesā.

Nupat aizturētais grupējums ir otrs nopietnākais aiz Andreja Titova grupas, kuru savulaik aizturēja ar specvienību "Alfa", vēsta raidījums. Viņi prostitūcijā bija iesaistījuši nepilngadīgās. Šonedēļ Augstākā tiesa grupējumam samazināja cietumsodus, Titovam no 13 gadiem uz 11.

Valsts policija uzskata, ka sutenerisma izskaušana samazinās arī prostitūciju. Lai to izdarītu, jānosaka stingrāks prostitūcijas juridiskais rāmis, tādēļ valdība nolēmusi izveidot vairāku ministriju pārstāvju komisiju. Tai būs jāizšķirss kādu prostitūcijas modeli vajadzētu Latvijā ieviest – skandināvu, kur tiek sodīts seksuālo pakalpojumu pircējs, vai Vācijas, kur prostitūtām ir noteiktas darbības vietas un kur viņas maksā arī nodokļus. Vai tomēr ir kāds Latvijai piemērotāks modelis.

Patlaban Rīgā strādā vairāk nekā 1500 prostitūtu, vēsta raidījums. Vairāk nekā puse no viņām nonākusi policijas redzeslokā.

Intīmpakalpojumu biznesā parādījusies arī kāda jauna tendence. Ja līdz šim bija pierasts, ka seksuālos pakalpojumus Rīgā uz ielas piedāvāja sievietes, tad tagad biznesā iesaistījušies arī jauni vīrieši, vēsta raidījumā. "Nekā Personīga" novēroja, kā kādā darba dienas vakarā policija netālu no Brīvības pieminekļa aizturēja internetā sarunātu jaunieti, kurš par 20 latiem bija piekritis sniegts orālo seksu.

Jaunieti policija aizturēja, bet par seksuāla pakalpojuma piedāvājumu publiskā vietā, prasot samaksu, viņš saņēma 250 latu administratīvo sodu.

Latvijā likumīgi ar prostitūciju drīkst nodarboties dzīvoklī, kur noslēgts īres līgums un izņemta veselības karte. Šobrīd interneta portālos tiek reklamēti simtiem dzīvokļu, kuru īrnieces piedāvā seksuālos pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!