Foto: DELFI
Valsts policija (VP) pagājušā piektdienā sadarbībā ar žurnālistiem aizturējusi divus vīriešus par sieviešu vervēšanu fiktīvajām laulībām.

"Modern Times Group" (MTG) sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone pastāstīja, ka aptuveni mēnesi, sadarbojoties VP Zemgales reģiona pārvaldei un TV3 raidījumam "Bez tabu", tika veikts policijas operatīvais eksperiments, lai noskaidrotu iespējamu cilvēktirdzniecības faktu.

Izmeklēšanā tapa zināms, ka kāds vīrietis vervē Latvijas sievietes fiktīvām laulībām ar trešo valstu pilsoņiem Lielbritānijā. Iespējamā vervētāja noteiktajā tikšanās vietā ieradās gan policija, gan "Bez tabu" filmēšanas grupa, lai fiksētu viltus līgavas - eksperimentā pieaicinātas personas -, tikšanos ar iespējamo vervētāju. Atklājās, ka uz Angliju meitene dosies ar Apvienotajā Karalistē reģistrētu auto.

Lai arī vīrieši izraisīja satiksmes negadījumus, policija viņus aizturēja. Iespējamais vervētājs aizturēšanas brīdī ietriecās priekšā stāvošajā auto, bet iespējamais kurjers taranēja "Bez tabu" auto.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka VP Bauskas iecirkņa lietvedībā notiek izmeklēšana fiktīvu laulību organizētāju lietā, kuras gaitā pagājušajā piektdienā Rīgā notika pakaļdzīšanās aizdomās turamajiem, kuru automašīna ietriecās "TV3" automašīnā. Sietniece apliecināja, ka "TV3" pārstāvji bija iesaistījušies šīs izmeklēšanas eksperimentā.

VP par aizturēto skaitu un par lietas būtību plašākus komentārus pagaidām nesniedza. Savukārt Zandersone norādīja, ka plašāk par šo lietu tiks stāstīts raidījumā "Bez tabu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!