Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) darbinieki pabeiguši trīs nepilngadīgo pērn Jelgavā pastrādāto slepkavību izmeklēšanu, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Viņa informēja, ka 2016. gada 23. jūlijā Zemgales prospektā atrasts piekauts 1965. gadā dzimušais, bet 28. jūlijā Alunāna parkā - 1949. gadā dzimis vīrietis. Abi vīrieši slimnīcā miruši.

Uz aizdomu pamata par izdarītajiem noziegumiem policija aizturējusi trīs nepilngadīgos - divus 2000. gadā un vienu 1999. gadā dzimušu jaunieti. Noskaidrots, ka abos gadījumos jaunieši vienkārši piegājuši klāt vīriešiem, uzrunājuši viņus un nodarījuši viņiem miesas bojājumus ar letālām sekām.

Aizturētie jaunieši iepriekš nav bijuši nonākuši policijas redzeslokā. Diviem jauniešiem tiesa piemērojusi apcietinājumu, bet trešajam jaunietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Trešdien krimināllieta nodota Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un to izdarījusi personu grupa, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!